Muzej i galerija Sveta srca

Istraživanje kulturne baštine i moderne umjetnosti u muzeju i galeriji Sacred Hearts

Top Highlights

 • Spoj naslijeđa i modernosti : Živahni spoj pulske povijesti i moderne umjetnosti u jedinstvenoj crkvi pretvorenoj u galeriju.
 • Arhitektonska transformacija : Prikazuje evoluciju od svetog prostora do mjesta suvremene umjetnosti.
 • Za sve ljubitelje umjetnosti : Otvoreno za sve, nudi raspon od povijesnih do modernih izložbi.
 • Inkluzivni pristup : Posvećeni dobrodošlici svakom posjetitelju, osiguravajući pristupačnost.
 • Raznolike izložbe : mješavina izložbi, besplatnih i plaćenih, za različite interese.
 • Od povijesnog do suvremenog : Most između pulske prošlosti i današnjeg svijeta umjetnosti.

O Muzeju – galeriji Sveta srca

Muzej – galerija Sveta Srca u Puli, Hrvatska, smještena je u zgradi koja nosi duboko povijesno značenje. Ovo mjesto izvorno je služilo kao Crkva Svetih Srca, izgrađena 1908. godine. Crkva je bila dio većeg kompleksa koji su koristile časne sestre iz reda Presvetih Srca. Nakon 2. svjetskog rata crkva je prestala obavljati vjersku funkciju i prenamijenjena je za različite namjene, između ostalog i kao depo Arheološkog muzeja Istre.

Pretvaranje crkve u muzejsko-galerijski centar izuzetan je primjer arhitektonske i kulturne prilagodbe. Proces obnove započeo je 1994., ističući predanost grada očuvanju i prenamjeni svojih povijesnih prostora. Ova opsežna obnova trajala je 17 godina, a kulminirala je transformacijom prostora u suvremeni muzejsko-galerijski prostor otvoren za javnost, obogaćujući pulski kulturni krajolik.

Danas je Muzej – galerija Sveta Srca svjedočanstvo pulske predanosti umjetnosti i kulturi. Ne samo da služi kao mjesto za izložbe suvremene umjetnosti, već također ugošćuje predavanja i koncerte, pružajući dinamično kulturno središte unutar povijesnog tkiva grada. Prostor kombinira povijesni šarm svoje prošlosti s živahnošću modernih kulturnih izričaja, što ga čini jedinstvenom točkom interesa kako za lokalno stanovništvo tako i za posjetitelje.

Ovaj muzej-galerija simbol je širih trendova u očuvanju kulture i adaptivnoj ponovnoj upotrebi koji se vide diljem Europe, gdje povijesne građevine dobivaju novi život i svrhu. Svojim izložbama i događanjima Muzej – galerija Sveta Srca nastavlja imati ključnu ulogu u kulturnom i umjetničkom dijalogu Pule i šire regije Istre.

Muzej i galerija Sveta srca

Povijesni sažetak: Putovanje kroz vrijeme

Nakon nemira koji su pratili Drugi svjetski rat, ova važna duhovna i društvena znamenitost ostala je zanemarena sve do 1958. godine, kada ju je preuzeo Arheološki muzej Istre s ciljem njezine prenamjene. Unatoč godinama propadanja, odlučan napor obnove u kasnim 1980-ima pomladio je crkvu u muzej-galeriju kakva je danas. Ova promjena ne samo da je očuvala njegovu strukturu, već je i obnovila njezinu ulogu bitnog kulturnog i umjetničkog mjesta u Puli.

Kada posjetiti

Otvoren tijekom cijele godine, muzej-galerija nudi mirno utočište za one koji žele zaroniti u umjetnost i povijest. Njegov miran ambijent čini ga posebno privlačnim odredištem za posjetitelje koji žele istraživati ​​vlastitim tempom.

Što ima za vidjeti

Muzej-galerija može se pohvaliti bogatim izborom suvremenih i povijesnih izložaka koji se redovito ažuriraju, osiguravajući da i novi i stalni posjetitelji uvijek imaju nešto novo i zanimljivo za otkriti.

Muzej i galerija Sveta srca

Koliko dugo traje posjet

Ovisno o osobnom interesu te aktualnim izložbama i događanjima, posjet može trajati od sat do nekoliko sati, omogućujući posjetiteljima da u potpunosti urone u doživljaj.

Savjet i Preporuka

 • Posjeti radnim danom preporučuju se onima koji žele mirnije bavljenje umjetničkim djelima.
 • Prije posjeta uvijek provjerite web stranicu muzeja-galerije za najnovije informacije o izložbama.
 • Ne propustite priliku istražiti bogat povijesni krajolik Pule izvan muzeja-galerije.

Muzej i galerija Sveta srca

Radno vrijeme i cijena

Muzejsko-galerijski centar “Sveta Srca” nudi različito radno vrijeme, s produženom dostupnošću tijekom ljetnih mjeseci (svibanj, lipanj: 9 do 21 sat; srpanj, kolovoz: 9 do 23 sata).
Za točne i aktualne pojedinosti o radnom vremenu i cijenama ulaznica, službena je web stranica najbolji izvor.

Kontakt podaci

Kako doći

 • Smješten u srcu Pule na slikovitom brdu Kaštel, Muzej i galerija Sveta Srca lako je dostupna s raznih točaka u gradu.

Gdje parkirati

 • Za najbolje lokacije gdje parkirati pogledajte gdje parkirati stranicu. Ovaj sveobuhvatni vodič sadrži detaljna preporučena parkirna mjesta radi lakšeg snalaženja.

Lokacija

Koje je radno vrijeme muzeja i galerije Sacred Hearts?
Muzej i galerija imaju različito radno vrijeme tijekom cijele godine, s produženim radnim vremenom tijekom ljetnih mjeseci. Preporuča se provjeriti službenu web stranicu za najnovije informacije.
Postoji li ulaznica za ulazak u muzej i galeriju Sacred Hearts?
Da, za većinu izložbi postoji ulaznica, iako su neke izložbe za javnost besplatne. Detaljne informacije o cijenama možete pronaći na web stranici muzeja ili izravno kontaktirati muzej.
Jesu li u muzeju i galeriji Sacred Hearts dostupni obilasci s vodičem?
Dostupni su obilasci s vodičem i mogu se rezervirati unaprijed putem web stranice muzeja ili kontaktiranjem muzeja. Ovi obilasci nude dubinski uvid u izložbe i povijest muzeja i galerije.
Je li Muzej i galerija Svetih Srca pristupačan za posjetitelje s invaliditetom?
Da, muzej i galerija se zalažu za pristupačnost za sve posjetitelje. Sadržaji uključuju ulaze i toalete pristupačne osobama u invalidskim kolicima. Molimo kontaktirajte muzej unaprijed za sve specifične potrebe pristupačnosti.
Mogu li fotografirati unutar muzeja i galerije Sveta srca?
Fotografiranje za osobnu upotrebu općenito je dopušteno, ali fotografiranje s bljeskalicom, stativi i selfie štapovi mogu biti ograničeni u određenim područjima. Uvijek provjerite fotografsku politiku muzeja na njihovoj web stranici ili se raspitajte na ulazu.
Kako mogu doći do muzeja i galerije Sacred Hearts?
Muzej se nalazi u središtu Pule na brdu Kaštel. Do njega se može doći javnim prijevozom, automobilom, pješice ili biciklom, a parkiralište je dostupno u blizini za one koji voze.
Postoji li mjesto za jesti ili piti unutar muzeja i galerije Sacred Hearts?
Iako sam muzej možda nema blagovaonicu, postoje brojni kafići i restorani u blizini u središtu grada. Posjetitelje se potiče da istraže lokalnu kuhinju koju Pula nudi.
Mogu li posjetiti Muzej i galeriju Svetih Srca kao dio grupe?
Grupni posjeti su dobrodošli, a moguće su i posebne cijene. Preporuča se rezervacija unaprijed kako biste osigurali najbolje iskustvo za svoju grupu. Molimo kontaktirajte muzej za više informacija o organizaciji grupnog posjeta.
Koliko se često mijenjaju izložbe u Muzeju i galeriji Sveta srca?
Muzej i galerija ugošćuju dinamičan niz izložbi koje se redovito mijenjaju. Da biste vidjeli što je trenutno izloženo i saznali više o nadolazećim izložbama, posjetite službenu web stranicu muzeja.