Dan Grada Pule - 5 Svibnja

Od 1. Svibnja do 5. Svibnja 2024

Proslava Dana grada Pule

Dan grada Pule živopisna je proslava koja sažima duh i baštinu Pule, povijesnog grada na istarskom poluotoku. Ovaj godišnji događaj, koji počinje 1 svibnja, nudi spektakularan niz aktivnosti namijenjenih zabavi i angažiranju posjetitelja svih dobi i interesa. Doživite bogatu tapiseriju pulske povijesti kroz glazbu, kazalište i tradicionalne ceremonije. Svjedočite kako grad oživljava uz zvukove i nastupe lokalnih i regionalnih umjetnika na raznim mjestima, uključujući kultnu Arenu Pula i nedavno obnovljeno Istarsko narodno kazalište. Od živahnih koncerata na Hidrobazi do opernih predstava i filmskih projekcija, postoji nešto što će osvojiti srce svakog posjetitelja. Djeca i obitelji mogu uživati ​​u događajima i aktivnostima, što ga čini savršenim izletom za sve. Prepustite se domaćoj kuhinji i rukotvorinama na tradicionalnim okupljanjima, gdje možete kušati i istražiti lokalni način života. Sportske entuzijaste očekuju posebni događaji, uključujući otvaranje novih sportskih objekata s mogućim nastupima domaćih sportaša. Dan grada Pule nije samo proslava; to je prilika da uronite u život grada, cijenite njegovu arhitektonsku ljepotu i sudjelujete u njegovom duhu zajednice. Bilo da ste zaljubljenik u povijest, glazbu ili jednostavno u potrazi za živahnim, obiteljskim okruženjem, Dan grada Pule obećava nezaboravna iskustva i radosna otkrića. Svakako označite svoj kalendar i pridružite se fešti u ovom očaravajućem hrvatskom gradu!

Kick Off

Svečanost počinje 1. svibnja u Šijanskoj šumi, čime započinje niz opsežnih događanja povodom Dana grada Pule. Dan otvorenja obećava tradicionalno druženje uz raznovrsnu hranu, aktivnosti za sve uzraste i kontinuiranu glazbenu zabavu.

Dan Grada Pule

Glazbeni događaji

Hidrobaza će od 1. do 4. svibnja biti središte glazbenih entuzijasta. U organizaciji Rock Caffea i partnera, mjesto će ugostiti niz različitih izvođača:

  • 1 Svibanj: Alen Vitasović, Fun Box Band, Monarho,
    i Studio of Musical Creativity Čarobna Frule.
  • 2 Svibanj: Koncerti Opča Opasnosta and Big Wave.
  • 3 Svibanj: Gustafi and Šajeta.
  • 4 Svibanj: Festival se zatvara sa koncertima Giuliano & Diktator i Night Express.
Kupalište Hidrobaza Pula

Izdvajamo u kazalištu:
Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, nedavno obnovljeno, postaje kulturno središte. Velika scena ponovno će 4. svibnja biti otvorena posebnom izvedbom opere “Istrian Wedding” Antonia Smareglie u kojoj će nastupiti umjetnici riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca. Ovaj događaj koincidira s više obljetnica:

95. obljetnica Smareglijeve smrti.
170. obljetnica rođenja.
35. obljetnica obnove pulskog kazališta.
20. obljetnica preimenovanja kazališta u Istarsko narodno kazalište.

Sport i rekreacija:
Ljubitelje nogometa oko 20. svibnja očekuje službeno otvorenje nogometnog igrališta Valkane. Na događaju se očekuju i nastupi hrvatskih nogometnih reprezentativaca.

Filmski i tradicionalni programi:

U Kinu Valli na Dan grada bit će prikazan filmski posvet Martinu Bizjaku.
Tradicionalnim programima 6. svibnja slavit će se Antonio Smareglia, a posebno će istaknuti nastup KUD-a “Lino Mariani”.

program_2024