Stara Gradska Galerija Uliks Pula

Stara Gradska Galerija Uliks Pula

Istaknuto

Otkrijte Starogradsku galeriju Uliks, smještenu u srcu Pulske povijesne četvrti, gdje se umjetnost i povijest spajaju u prekrasnoj simfoniji. Ova galerija, osnovana 1981., posvećena je predstavljanju kreativnosti i talenta lokalnih, nacionalnih i međunarodnih umjetnika. Smješten u šarmantnoj povijesnoj zgradi u ulici Sergijevaca, nudi jedinstvenu atmosferu koja uljepšava prikaz različitih umjetničkih formi, od slika i skulptura do fotografije i multimedijske umjetnosti.

Utemeljena od strane Udruge likovnih i književnih stvaralaca (ULIKS), Galerija Stari grad ima za cilj okupiti kreativne i talentirane ljubitelje umjetnosti pod jednim krovom. Od svog osnutka galerija je svjetionik kulturnog obogaćivanja Pule. Izložbe koje se ovdje održavaju pokrivaju širok spektar umjetničkih medija i stilova, osiguravajući da postoji nešto što će osvojiti svakog posjetitelja.

Starogradska galerija Uliks savršena je za:

 • Ljubitelji umjetnosti: Uronite u raznolike i inovativne umjetničke forme.
 • Ljubitelji povijesti: uživajte u ambijentu galerije unutar povijesne zgrade, pridodavajući kulturnom iskustvu.
 • Obitelji: Bavite se umjetnošću kroz razne obiteljske događaje i radionice.
 • Putnici: Steknite dublje razumijevanje kulturnog krajolika Pule.

Kada posjetiti

Galerija je otvorena tijekom cijele godine, s radnim vremenom prilagođenim sezonskim zahtjevima i posebnim događanjima. Za najtočnije vrijeme posjeta, preporučljivo je provjeriti službenu web stranicu ili stranice galerije na društvenim mrežama prije planiranja posjeta.

Što možemo vidjeti

U Starogradskoj galeriji Uliks možete istražiti:

 • Raznovrsne izložbe: s djelima lokalnih, nacionalnih i međunarodnih umjetnika.
 • Tematske izložbe: uključujući retrospektive, skupne izložbe i samostalne izložbe.
 • Kulturni događaji: kao što su predavanja, radionice, razgovori s umjetnicima i književne večeri.
 • Umjetnički mediji: od slikarstva i kiparstva do grafike i multimedijalnih instalacija.

Lokalni umjetnici Pula

Pula je dom živahne zajednice lokalnih umjetnika koji značajno doprinose bogatom kulturnom krajoliku grada. Starogradska galerija Uliks često surađuje s ovim talentiranim pojedincima, izlažući njihove radove i podržavajući njihova umjetnička nastojanja. Kako biste saznali više o pulskim lokalnim umjetnicima i istražili njihova djela, posjetite stranicu Lokalni Umjetici Pule.

Kontakt

 • Adresa: Kandlerova ul. 14, 52100, Pula
 • Telefon: +385 91 581 9770

Kako doći

 • Doći do Starogradske galerije Uliks iz centra Pule jednostavno je i ugodno iskustvo. Evo jednostavnog vodiča koji će vam pomoći da bez napora dođete do ovog kulturnog dragulja.

  Pješice

  Pješačenje je najugodniji način dolaska do galerije, a usput možete uživati ​​u prekrasnim znamenitostima Pule.

  1. Krenite od Foruma: Forum je središnji pulski trg i odlična je polazna točka za vaše putovanje.
  2. Krenite prema istoku ulicom Sergijevaca: Prošećite glavnom ulicom Sergijevacom, koja je jedna od najprometnijih i najpoznatijih ulica u Puli. Ova ulica je puna trgovina, kafića i povijesnih znamenitosti.
  3. Nastavite ravno: Pratite ulicu Sergijevaca oko 10 minuta. Ulica je pogodna za pješake i obrubljena znakovima koji vas vode do raznih atrakcija.
  4. Dolazak do galerije: Starogradska galerija Uliks bit će s vaše desne strane, smještena u šarmantnoj povijesnoj zgradi. Pazite na njegovu prepoznatljivu fasadu.

Gdje parkirati

 • Za preporuke za parkiranje pogledajte naš odjeljak Gdje parkirati . Nudimo detaljne informacije o svim slobodnim parkirnim mjestima.

Lokacija

Što je Starogradska galerija Uliks?
Starogradska galerija Uliks je umjetnička galerija smještena u povijesnoj jezgri Pule, koja prikazuje niz umjetničkih djela domaćih, domaćih i međunarodnih umjetnika.
Gdje se nalazi galerija?
Galerija se nalazi na Sergijevačkoj ulici, jednoj od najprometnijih i najpoznatijih ulica u Puli.
Što mogu očekivati ​​u galeriji?
Posjetitelji mogu očekivati ​​raznolik niz izložbi koje uključuju slike, skulpture, fotografije i multimedijsku umjetnost, uz razna kulturna događanja.
Da li je besplatan ulaz?
Za informacije o cijenama ulaznica najbolje je provjeriti na službenim stranicama galerije ili ih izravno kontaktirati.
Postoje li neki posebni događaji u galeriji?
Da, u galeriji se često održavaju posebna događanja kao što su predavanja, radionice, razgovori s umjetnicima i književne večeri.

Posjetite Starogradsku galeriju Uliks kako biste doživjeli spoj povijesnog šarma i suvremene umjetnosti, što je čini nezaobilaznom destinacijom u Puli za svakog ljubitelja umjetnosti ili kulturnog entuzijasta.