Otok Sv. Jerolim Pula

Otkrijte skriveni dragulj: Otok Sv. Jerolim Pula

Istaknuto

 • Osamljene plaže s kristalno čistim morem
 • Bogata povijest koja seže još u Rimsko Doba
 • Prekrasan pogled na Jadransko more
 • Bogati morski život savršen za ronjenje
 • Opuštajuća atmosfera daleko od gradske vreve
 • Dostupan samo brodom, što daje dodatnu ekskluzivnost
 • Beach Bar na otoku

O Otoku Sv. Jerolim Pula

Otok Sv. Jerolima, dio Brijunskog arhipelaga, skriveni je raj smješten tik uz obalu Pule. Ovaj mali, očaravajući otok prožet je poviješću i prirodnom ljepotom, što ga čini obaveznim posjetom za svakog putnika koji istražuje regiju. Povijest otoka seže u rimsko doba kada ga je elita koristila kao utočište. Danas je to mjesto za miran bijeg, nudeći posjetiteljima jedinstveni spoj povijesnih intriga i netaknute prirode.

Što se ima vidjeti?

Otok Sv. Jerolima riznica je znamenitosti i doživljaja. Kada siđete s broda, dočekat će vas bujno zelenilo i blagi zvuk valova koji zapljuskuju obalu. Glavna plaža na otoku savršeno je mjesto za sunčanje i kupanje, sa svojim bistrim, tirkiznim morem koje vas poziva da se okupate. Ljubitelji povijesti cijenit će istraživanje ostataka rimskih ruševina razasutih po otoku, pružajući uvid u njegovu legendarnu prošlost.

Otok je također utočište za divlje životinje, s brojnim vrstama ptica i morskim životom što ga čini idealnim za ljubitelje prirode i ronjenja. Ne propustite malu kapelicu posvećenu svetom Jeronimu, koja vašem posjetu daje dašak duhovnosti i povijesti.

Koliko traje posjet

Posjet otoku Sv. Jerolim može trajati samo nekoliko sati ili cijeli dan, ovisno o vašim interesima. Ako želite istražiti svaki kutak, opustiti se na plaži i okupati se, planirajte barem 4-6 sati. Za one koji žele brzi bijeg iz Pule, posjet od 2-3 sata ipak može ponuditi osvježavajući odmor.

Savjet i Preporuka

 • Kako stići: Do otoka možete doći samo brodom. Iznajmite čamac ili idite turističkim brodom iz Pulske Luke.
 • Parkiranje čamca: Ako iznajmljujete čamac, imajte na umu da parking košta 5 eura po odrasloj osobi i 5 eura po djetetu u 2024.
 • Sadržaji: Na otoku postoji Bar i restoran sa brzom hranom.
 • Najbolja mjesta: istočna strana otoka nudi najbolja mjesta za plivanje i ronjenje.
 • Istraživanje: Nosite udobne cipele ako planirate istraživati ​​povijesna mjesta i staze otoka.

Kada posjetiti Otok Sv. Jerolim Pula?

Najbolje vrijeme za posjetiti otok Sv. Jerolima je tijekom ljetnih mjeseci od lipnja do rujna. U ovom razdoblju vrijeme je idealno za aktivnosti na plaži, a more je dovoljno toplo za kupanje. No, posjet u kasno proljeće ili ranu jesen također može biti ugodan, s manje turista i nižim temperaturama.

Gdje se nalazi Otok Sv. Jerolim Pula?

Otok Sv. Jerolim se nalazi u Jadranskom moru, nedaleko od obale Pule. Dio je Nacionalnog parka Brijuni, skupa od 14 otoka poznatih po svojoj prirodnoj ljepoti i povijesnom značaju. Otok je lako dostupan brodom iz Pulske Luke.

Kako doći

Otok Sv. se nalazi uz obalu Pule. Otok je dio Brijunskog arhipelaga i dostupan je samo brodom. Do tamo možete doći na dva glavna načina:

Iznajmite brod

Za one koji vole personaliziranije i fleksibilnije putovanje, najam broda izvrsna je opcija. Unajmljivanje plovila dostupno je u Puli, a do Sv. Jerolima idete svojim tempom. Ova vam opcija omogućuje istraživanje otoka i obližnjih atrakcija u slobodno vrijeme. Svakako provjerite lokalne propise i sigurnosne smjernice prije polaska.

Izleti brodom

Još jedan pogodan način da dođete do Sv. Jerolima je izletom brodom. Razne tvrtke u Puli nude vođene ture koje uključuju i posjet otoku. Ove su ture idealne za putnike koji preferiraju plnirano putovanje i žele naučiti više o povijesti otoka i prirodnim ljepotama od iskusnih vodiča. Izleti brodom obično se odvijaju tijekom ljetnih mjeseci, usklađujući se s najboljom sezonom za posjete otoku.

Lokacija

Kako doći do otoka Sv. Jerolim?
Do otoka možete doći iznajmljenim čamcem ili turističkim brodom iz Pulske Luke.
Plaća li se ulaznica za otok?
Ulaz se ne naplaćuje, ali parkiranje broda košta 5 eura po odrasloj osobi i 5 eura po djetetu 2024. godine.
Što trebam ponijeti sa sobom?
Ponesite grickalice, piće, kremu za sunčanje i opremu za ronjenje. Sadržaji na otoku su ograničeni.
Postoje li dostupni obilasci s vodičem?
Da, možete se pridružiti vođenim turama koje nude lokalni operateri u Puli.
Mogu li kampirati na otoku?
Kampiranje nije dopušteno na otoku Sv. Jerolim. To je odredište za jednodnevne izlete.
Je li otok pogodan za djecu?
Da, otok je pogodan za obitelji sa sigurnim područjima za kupanje i puno prostora za istraživanje.
Koje divlje životinje mogu očekivati?
Otok je dom raznim vrstama ptica i bogatom morskom životu, što ga čini izvrsnim za promatranje ptica i ronjenje.
Ima li restoran na otoku?
Da.