Mjesta za posjetiti iz Pule

Otkrijte Čuda oko Pule

Istražite raznolike i očaravajuće destinacije u okolici Pule, svaka nudi jedinstvena iskustva i zadivljujuću ljepotu.

Brijunski otoci

Brijunski otoci: Istražite zadivljujući arhipelag Brijuna, nacionalni park poznat po povijesnim ruševinama, raznolikoj flori i fauni, te službenoj rezidenciji bivšeg predsjednika Jugoslavije Tita. Otoci su dostupni kratkom vožnjom brodom iz Fažane.

Prekrasan nacionalni park koji obuhvaća 14 otoka poznatih po svojoj prirodnoj ljepoti i povijesnoj važnosti. Lako dostupni iz Pule kratkom vožnjom brodom iz Fažane. Plaćeni ulaz uključuje vožnju brodom i vođenu turu.

 • O Brijunima: Prekrasan nacionalni park koji obuhvaća 14 otoka poznatih po svojoj prirodnoj ljepoti i povijesnoj važnosti.
 • Udaljenost od Pule: Budući da se otoci nalaze odmah uz obalu blizu grada Fažane. Do Brijuna iz Pule obično putujete do Fažane, koja je oko 8 kilometara sjeverozapadno od Pule. Iz Fažane, kratkom vožnjom brodom stižete na otoke. Vožnja brodom traje otprilike 15 minuta, čineći Brijunske otoke lako dostupnima za jednodnevni izlet iz Pule.
 • Kako doći: Kratka vožnja brodom iz Fažane, blizu Pule.
 • Ulaznica: Plaćeni ulaz, uključuje vožnju brodom i vođenu turu.
 • Što vidjeti: Brijunski otoci su poznati po svojim slikovitim krajolicima, arheološkim nalazištima i safari parku na otvorenom gdje su smještene životinje darovane bivšem predsjedniku Titu.
 • Što raditi: Uživajte u vođenim turama, posjetite Muzej Tita, istražite ruševine rimske vile, igrajte golf ili se opustite vožnjom biciklom oko otoka.

Nacionalni park Brijuni Pula vlak

Venecija, Italija

Venecija, Italija: Otkrijte očaravajući grad kanala, poznat po povijesnoj arhitekturi, umjetnosti i jedinstvenom urbanom dizajnu. Venecija je dostupna trajektom, nudeći spoj kulturne baštine, vrhunske kuhinje i iskustava u kupovini.

Slavni grad kanala, bogat poviješću i kulturom. Oko 3 sata trajektom iz Pule. Redovite trajektne linije dostupne. Nema naknade za ulazak u grad, ali atrakcije unutar njega mogu imati ulazne naknade.

 • O Veneciji: Slavni grad kanala, bogat poviješću i kulturom.
 • Udaljenost od Pule: Udaljenost od Pule do Venecije je otprilike 215 kilometara cestovno, što traje oko 3 do 4 sata autom. Međutim, većina putnika preferira putovanje trajektom iz Pule do Venecije, što je popularna i slikovita ruta. Putovanje trajektom nudi jedinstveno iskustvo, omogućujući uživanje u ljepoti Jadranskog mora. Trajanje putovanja trajektom može varirati, ali uglavnom traje oko 3 sata, ovisno o usluzi i vremenskim uvjetima. To čini Veneciju dostupnom i privlačnom destinacijom za jednodnevni izlet ili noćenje iz Pule.
 • Kako doći: Redovite trajektne linije dostupne.
 • Ulaznica: Nema naknade za ulazak u grad, ali atrakcije unutar njega mogu imati ulazne naknade.
 • Što vidjeti: Poznate znamenitosti poput Bazilike svetog Marka, Dvorca Dužda i Velikog kanala.
 • Što raditi: Voziti se gondolom, istraživati vijugave uličice i kanale, posjetiti umjetničke galerije i uživati u autentičnoj venecijanskoj kuhinji.

Venecija

Nacionalni park Kamenjak

Nacionalni park Kamenjak: Ovaj zaštićeni prirodni rezervat na južnom vrhu Istre poznat je po svom nepristupačnom obalnom pojasu, kristalno čistim vodama i raznolikom divljem životu. Idealno za ljubitelje prirode, nalazi se kratkom vožnjom od Pule i nudi aktivnosti poput planinarenja, biciklizma i plivanja.

Zapanjujući zaštićeni prirodni rezervat poznat po svom nepristupačnom obalnom pojasu i bioraznolikosti. Kratka vožnja od Pule i lako dostupan automobilom ili autobusom. Mali naknadu za ulazak vozilom.

 • O Parku: Zapanjujući zaštićeni prirodni rezervat poznat po svom nepristupačnom obalnom pojasu i bioraznolikosti.
 • Udaljenost od Pule: Udaljenost od Pule do Nacionalnog parka Kamenjak je relativno kratka. Kamenjak, smješten na južnom vrhu Istarskog poluotoka, nalazi se otprilike 10 do 15 kilometara južno od Pule. Automobilom je potrebno otprilike 20 do 30 minuta da se stigne iz Pule u Kamenjak, čineći ga idealnom destinacijom za brz i jednostavan jednodnevni izlet. Parkova blizina Puli omogućava posjetiteljima da lako istražuju njegovu prirodnu ljepotu i uživaju u vanjskim aktivnostima.
 • Kako doći: Lako dostupan automobilom ili autobusom.
 • Ulaznica: Mali naknadu za ulazak vozilom.
 • Što vidjeti: Nepristupačne stijene, kristalno čiste vode, raznoliki biljni život i panoramski pogledi na Jadransko more.
 • Što raditi: Plivanje, ronjenje s maskom, planinarenje, biciklizam i promatranje dupina. Također postoje slikoviti zaljevi i plažni barovi.

Limski zaljev

Limski zaljev: Slikovit fjord poznat po svojoj mirnoj ljepoti, kristalno čistim vodama te uzgajalištima kamenica i dagnji. Odlično mjesto za šetnje prirodom i degustaciju morskih plodova, lako dostupno autom za miran jednodnevni izlet.

Prekrasan fjord poznat po svojoj netaknutoj prirodi i uzgajalištima kamenica. Relativno blizu, savršeno za jednodnevni izlet. Dostupno automobilom ili organiziranim turama. Nema ulazne naknade za područje fjorda.

 • O tome: Prekrasan fjord poznat po svojoj netaknutoj prirodi i uzgajalištima kamenica.
 • Udaljenost od Pule: Udaljenost od Pule do Limskog zaljeva, poznatog i kao Limski fjord ili Limski kanal, iznosi oko 35 kilometara. Automobilom se putuje otprilike 40 do 45 minuta od Pule do Limskog zaljeva. Ova relativno kratka udaljenost čini Limski zaljev povoljnom i popularnom destinacijom za posjetitelje koji borave u Puli i žele istražiti više prirodne ljepote i atrakcija Istarskog poluotoka.
 • Kako doći: Dostupno automobilom ili organiziranim turama.
 • Ulaznica: Nema ulazne naknade za područje fjorda.
 • Što vidjeti: Fjord je poznat po svojoj zadivljujućoj prirodnoj ljepoti, s bujnom vegetacijom i čistim vodama.
 • Što raditi: Vožnja kajakom, promatranje ptica i uživanje u svježim morskim plodovima, posebno kamenicama i dagnjama, u lokalnim restoranima.

Limski zaljev

Svaka od ovih destinacija nudi jedinstvena iskustva, od povijesnog i kulturnog istraživanja do vanjskih aktivnosti i kulinarskih užitaka, čineći ih savršenim jednodnevnim izletima iz Pule.