Pula Rock gallery

Otkrijte živopisnu rock baštinu Pule u Rock Galeriji Pula

O Galeriji

Pula Rock Galerija, smještena na Carrarina 4 u srcu Pule, Hrvatska, istaknuti je izložbeni prostor posvećen slavljenju bogate rock i roll baštine grada i Istarske regije. Smještena u bivšem kafiću stare autobusne stanice, galerija je nastala na mjestu koje je bilo neiskorišteno 15 godina, sada pretvoreno u živopisni hommage lokalnoj rock glazbi.

Galerija je obavezno mjesto za ljubitelje glazbe, putnike koji traže jedinstveno kulturno iskustvo u Puli i poklonike ikoničnih figura hrvatske rock scene. Nudi prekrasno putovanje kroz evokativnu povijest Pula Rocka, čineći je značajnim mjestom za razumijevanje kulturne baštine grada.

Istaknuto

  • Galerija je posveta luminarima pulske i istarske rock scene, stvorena uz doprinose lokalnih legendi poput KUD Idijota, Nenada Marjanovića Dr. Frica, i Diega Bosusca Ptice.
  • Njezin prvi projekt održan je 3. rujna 2021., s izložbom renomiranog beogradskog fotografa, Blagoja Borislaba Pešića, koji je predstavio velike formate fotografija glazbenika iz Istre kao dio svoje opsežne foto-monografije LONG-PLAY 1950-2000.
  • 2022. godine, galerija je sudjelovala na događaju Noć muzeja, cijenjenoj muzejskoj manifestaciji u Hrvatskoj, označavajući svoje mjesto u kulturnom pejzažu grada.

Kada posjetiti

Rock Galerija Pula otvorena je tijekom cijele godine, nudeći jedinstveni kulturni uvid bez obzira na sezonu. Međutim, proljetni i jesenski periodi nude najugodnije vrijeme za posjet Puli, čineći ove razdoblja idealnima za istraživanje galerije.

Što možemo vidjeti

Posjetitelji mogu zaroniti u kolekciju slika i memorabilija s poznatim figurama hrvatske rock scene poput Fritza iz KUD Idijota, Romea Đomlije iz Spoonsa i mnogih drugih. Izložbe galerije nude jedinstven uvid u živopisnu scenu rock glazbe koja je značajno oblikovala kulturnu naraciju grada.

Trajanje posjeta

Posjet Rock Galeriji Pula je opušteno iskustvo, i preporučuje se izdvojiti barem sat vremena kako biste temeljito cijenili bogatu povijest i intrigantne eksponate na prikazu.

Savjet i preporuka

  • Korisno je provjeriti posebne događaje i izložbe koje traju ograničeno vrijeme unaprijed kako biste maksimalno iskoristili posjet.
  • Preporučuje se da si date dovoljno vremena za istraživanje galerije kako biste u potpunosti cijenili bit pulske rock scene.
  • Nakon posjeta, istraživanje obližnjih kafića nudi priliku za upijanje lokalnog života i možda otkrivanje još lokalnih glazbenih dragulja.

Radno vrijeme

Galerija radi od 20:00 do 22:00 tijekom ljeta (ponedjeljak do subota) i od 18:00 do 20:00 tijekom zime, a nedjeljom je zatvorena.

Cijena

Za najtočnije i najnovije informacije o cijenama ulaznica, savjetuje se konzultirati službene resurse galerije ili izravno kontaktirati galeriju na rock.galerija.c4@gmail.com.

Kontakt

Kako doći

  • Dvojna vrata Pule smještena su u centru Pule na Carrarinoj ulici, u blizini ulaza u Zerostrasse i pored Parka kralja Petra Krešimira.

Gdje parkirati

  • S obzirom na blizinu Katedrale centru Pule, dostupne su brojne mogućnosti parkiranja.
  • Za najbolje lokacije gdje parkirati pogledajte gdje parkirati stranicu. Ovaj sveobuhvatni vodič sadrži detaljna preporučena parkirna mjesta radi lakšeg snalaženja.

Location

Zaronite duboko u pulske rock korijene i uronite u ritam koji je oblikovao grad. Rock Galerija Pula vas čeka!

Koliko vremena trebam provesti u Rock Galeriji Pula?
Posjet obično traje 1-2 sata, ali ljubitelji rocka mogu se zadržati duže.
Postoje li vodeni obilasci dostupni?
Informacije o vodenim obilascima možete dobiti na njihovoj službenoj web stranici ili na ulazu.
Je li fotografiranje dozvoljeno unutar Rock Galerije?
Općenito, da, ali fotografiranje s bljeskalicom može biti ograničeno. Uvijek provjerite smjernice.
Koliko često se izložba ažurira?
Galerija je dinamična, s periodičkim ažuriranjima i posebnim izložbama.
Postoje li neke obližnje atrakcije koje mogu kombinirati s mojim posjetom?
Da! Talijanska zajednica i nekoliko lokalnih kafića nalaze se u blizini za potpunije iskustvo Pule.