Park Jurja Dobrile

Otkrivanje Parka Juraj Dobrila u Puli

Istaknuto

 • Središnja lokacija u Puli
 • Scenski pogledi s pozadinom Jadranskog mora
 • Mješavina povijesnih i prirodnih atrakcija
 • Idealno za opuštanje i istraživanje
 • Prijateljski za obitelji i kućne ljubimce

O Parku Juraj Dobrila

Park Juraj Dobrila u srcu Pule ističe se kao urbana oaza. Nije samo zeleni prostor u gradu, već mjesto gdje se povijest spaja s prirodnom spokojem. Smješten između živahne Pulske Rive i veličanstvene Katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije, park oslikava duh Pule. Zamislite šetnju vijugavim stazama parka uz šum lišća i pogled na srednjovjekovnu arhitekturu i Jadransko more.

Kada posjetiti

Proljeće i rano ljeto su najbolje doba za posjet Parku Juraj Dobrila, zbog ugodne klime, ali je park privlačan tijekom cijele godine. Evening visits during summer are also delightful, offering a refreshing respite from the daytime heat.

Što možemo vidjeti

Park Juraj Dobrila nudi razne atrakcije poput srednjovjekovne crkve i spektakularnog pogleda na pulske luke. Možda ćete čak svjedočiti očaravajućem zalasku sunca nad Jadranskim morem.

Koliko traje posjet

Za temeljitu šetnju po parku predvidite oko 1-2 sata, ili pola dana za opušteniji ritam.

Savjet i preporuka

 1. Mjesta za piknik: Park nudi mirne kutke idealne za piknik…
 2. Prijateljski prema kućnim ljubimcima: Ako putujete sa svojim dlakavim prijateljem…
 3. Vodičke ture: Za dublje upoznavanje s poviješću parka…

Kada posjetiti

Proljeće i rano ljeto su idealno vrijeme za posjet Parku Juraj Dobrila. Ugodna klima Pule tijekom ovih mjeseci osigurava ugodnu šetnju, a blaga zima znači da park zadržava svoj šarm tijekom cijele godine. Večernji posjeti tijekom ljeta su također divni, nudeći osvježenje od dnevne vrućine.

Što možemo vidjeti

Osim bujne zelenila, Park Juraj Dobrila ima nekoliko atrakcija. U stražnjem dijelu parka nalazi se srednjovjekovna crkva, koja podsjeća na bogatu povijest Pule. S prednje strane parka pruža se spektakularan pogled na lukobran. Ako imate sreće, možda ćete svjedočiti očaravajućem zalasku sunca nad Jadranskim morem.

Koliko dugo traje posjet

Za opuštenu šetnju koja obuhvaća sve glavne atrakcije, odvojite oko 1-2 sata. Međutim, ako volite često zastajkivati – za fotografiranje, uživanje u pogledima ili jednostavno uranjanje u atmosferu – možda ćete htjeti posvetiti pola dana.

Savjet i preporuka

 1. Mjesta za piknik: Park ima nekoliko mirnih mjesta savršenih za mali piknik…
 2. Prijateljski prema kućnim ljubimcima: Ako putujete sa svojim dlakavim prijateljem…
 3. Vodičke ture: Za dublje upoznavanje s poviješću parka…

Kontakt

 • Adresa: Trg Svetog Tome 2, 52100, Pula

Kako doći

 • Lokacija: Park Juraj Dobrila nalazi se blizu Rive.
 • Smjer hodanja: Od Piazza Fora, kratka šetnja Kandlerovom ulicom. Ovaj put će vas direktno dovesti do Parka Juraj Dobrila.

Gdje parkirati

 • S obzirom na blizinu Katedrale centru Pule, dostupne su brojne opcije parkiranja.
 • Za najbolje lokacije gdje parkirati pogledajte gdje parkirati stranicu. Ovaj sveobuhvatni vodič sadrži detaljna preporučena parkirna mjesta radi lakšeg snalaženja.

Lokacija

Koja je povijest iza Parka Juraja Dobrile?
Park je nazvan po Juraju Dobrili, istaknutoj osobi u hrvatskoj povijesti poznatoj po svojim doprinosima obrazovanju i crkvi. Osnovan krajem 19. stoljeća, park je od tada mjesto opuštanja i rekreacije za lokalno stanovništvo i turiste.
Ima li u blizini mjesta za jelo?
Da, u blizini parka nalazi se nekoliko kafića i restorana koji nude sve, od lokalnih hrvatskih delicija do međunarodnih kuhinja. Bilo da ste raspoloženi za brzi zalogaj ili raskošan obrok, pronaći ćete nešto za zadovoljavanje vaših okusnih pupoljaka.
Je li park prikladan za djecu?
Apsolutno! Staze u parku su dobro održavane i sigurne za djecu. Također, postoje posebna igrališta gdje se djeca mogu zabavljati dok odrasli odmaraju u blizini. To je prostor prijateljski nastrojen prema obiteljima koji svi mogu uživati.
Kolika je ulaznica?
Jedna od najboljih stvari kod Parka Juraja Dobrile je što je ulaz besplatan. Svi su dobrodošli istražiti njegovu ljepotu bez ikakvih troškova.
Održavaju li se u parku posebni događaji?
Da, povremeno se u parku održavaju kulturni događaji, izložbe i manji koncerti, posebno tijekom ljetnih mjeseci. Dobra je ideja provjeriti lokalne oglase ili web stranicu turizma u Puli za informacije o nadolazećim događajima.
Mogu li dobiti vođenu turu po parku?
Iako nema službenih vođenih tura specifično za park, mnoge gradske ture u Puli uključuju ga kao značajno zaustavljanje. Te ture nude uvide u povijest parka, floru i značajne znamenitosti.
Kako doći do Parka Juraja Dobrile?
Središnja lokacija parka u Puli čini ga lako dostupnim pješice iz većine dijelova grada. Ako boravite u centru grada, samo je kratka šetnja. Javni prijevoz i taksiji također vas mogu praktično odvesti do ulaza u park.
Smiju li ljubimci u park?
Da, ljubimci, posebno psi, dozvoljeni su u Parku Juraja Dobrile. Međutim, uvijek je dobra praksa držati ih na povodcu i osigurati da ne ometaju druge posjetitelje.