Buvljak Pula

Vodič kroz buvljak tržnicu Pula

Istaknuto

 • Raznolik asortiman predmeta: od najmanje igle do veličanstva lokomotive.
 • Prožeta poviješću sa svojim jedinstvenim imenom koje potječe od “marché aux puces”.
 • Otvorena tijekom cijele godine s posebnim radnim vremenom za sajam antikviteta.
 • Nezaboravne prilike za kupovinu s cijenama od 1€ do 200€.
 • Nezaboravno iskustvo kupovine u Puli čeka svakog posjetitelja.

O Buvljak tržnici Pula

Buvljak tržnica Pula. Ako ste se ikada pitali gdje možete pronaći mješavinu povijesnih blaga i svakodnevnih predmeta, na pravom ste mjestu! Buvljak tržnica je slična uličnoj tržnici. To je mjesto gdje prodavači prodaju stvari koje su prethodno posjedovali, čineći je zlatnom jamom za jedinstvene nalaze. Na pulskoj buvljak tržnici, ova tradicija nudi se rabljenim blagom.

Uz povjetarac s Jadrana, zamislite kako lutate uličicama prepunim priča iz prošlih vremena, jer svaki predmet ima povijest koja čeka da bude otkrivena. Od kućanskih potrepština do rijetkih antikviteta, uzbuđenje je u neznanju što ćete sljedeće pronaći.

Jeste li se ikada pitali zašto se zove “buvljak tržnica”? Možda će vas zabaviti saznanje da je ime možda poteklo od francuskog “marché aux puces”, što doslovno znači tržnica buha. Priča kaže da je ova pariška tržnica bila poznata po prodaji rabljenih predmeta koji su možda bili, pa, malo zaraženi buhama. Na sreću, iako pulsku buvljak tržnicu karakterizira povijesna čar svog imena, možete biti sigurni u iskustvo kupovine bez buha!

Što možemo vidjeti

Moto Buvljak tržnice Pula lako bi mogao biti: “Od igle do lokomotive!” Takav je širok raspon predmeta izloženih ovdje. Bilo da ste raspoloženi za vintage odjeću, antikni namještaj, rijetke kolekcionarske predmete ili samo tražite staru knjigu, ova tržnica je vaše utočište. Svaki posjet obećava nešto novo, a svaki korak je potencijalno iznenađenje.

Savjet i preporuka

 • Rana ptica ulovi crva: Kao i mnoge buvljak tržnice širom svijeta, najbolji predmeti često se uzimaju rano ujutro. Za najjedinstvenije i najtraženije komade, pokušajte doći čim tržnica otvori.
 • Nosite lokalnu valutu: Iako je spomenuto da tržnica radi samo na gotovinskoj osnovi, također je mudro nositi manje denominacije i kovanice. Neki prodavači možda neće imati puno sitnog novca, pogotovo rano ujutro.
 • Cjenkajte se s taktom: Pregovaranje je dio iskustva  tržnice, ali uvijek budite uljudni. Počnite s ponudom cijene koja je malo niža od onoga što ste spremni platiti i susretnite se s prodavačem na pola puta.
 • Ponesite platnenu torbu: Ako planirate puno kupovati, dobra je ideja donijeti čvrstu platnenu torbu ili mali kolica. To olakšava nošenje vaših nalaza.
 • Posjetite obližnje atrakcije: Pula je bogata poviješću s raznim atrakcijama u blizini. Nakon što završite s kupovinom, razmislite o istraživanju obližnjeg rimskog amfiteatra ili se odmorite u lokalnim kafićima kako biste uživali u hrvatskim delicijama.
 • Pripazite na replike: Iako su mnogi predmeti na  tržnici autentični antikviteti ili jedinstveni nalazi, uvijek budite oprezni prema modernim replikama. Ako vam je važna autentičnost, brzo pregledajte ili pitajte prodavača za detalje.

Radno vrijeme i informacije o cijenama

Za one koji su nestrpljivi uroniti u ovu pustolovinu kupovine u Puli, tržnica je otvorena tijekom cijele godine.
Ne zaboravite označiti svoje kalendare za subotnja jutra. Od 1. srpnja do 1. rujna, sajam antikviteta i umjetnina je posebno živahan, otvoren svaki dan od 8 ujutro do 3 popodne. Prošetajte bez žurbe i dopustite da vas vode osjetila. Možda će vam nešto posebno privući pažnju.

I ne brinite o trošenju previše novca! S predmetima s cijenama između 1€ i 200€, tu je nešto za svaki budžet. Sjetite se, samo gotovina, zato dođite pripremljeni.

Kontakt

 • Adresa: Ciscuttijeva ul. 7, 52100, Pula

Kako doći

 • Nalazi se u centru Pule.
 • Blizu je pulske gradske tržnice i Giardina.

Gdje parkirati

 • S obzirom na centralnu lokaciju, dostupna su razna parkirna mjesta.
 • Za najbolje lokacije gdje parkirati pogledajte gdje parkirati stranicu. Ovaj sveobuhvatni vodič sadrži detaljna preporučena parkirna mjesta radi lakšeg snalaženja.

Lokacija

Koliko često je Otvorena Puljska buvlja tržnica?
Tržnica je otvorena tijekom cijele godine, posebno subotom ujutro. Osim toga, sajam antikviteta radi svakodnevno od 1. srpnja do 1. rujna, od 8 do 15 sati.
Mogu li kupiti antikvitete na Puljskoj buvljoj tržnici?
Apsolutno! Sajam antikviteta i umjetnina je idealno mjesto za otkrivanje jedinstvenih i vintage predmeta.
Prihvaćaju li se kreditne kartice na tržnici?
Ne, tržnica radi na principu gotovinskog plaćanja. Uvijek je dobro imati dovoljno gotovine za vaš shopping.
Zašto se zove “buvlja tržnica”?
Termin bi mogao potjecati iz francuskog “marché aux puces”, što se prevodi kao tržnica buha. Povijesno gledano, vjerovalo se da neki rabljeni predmeti prodani na takvim tržnicama imaju buhe.
Koje je prosječno cjenovno razdoblje predmeta na tržnici?
Možete pronaći predmete u rasponu od samo 1€ pa sve do 200€. Raznolikost predmeta osigurava da postoji nešto za svaki budžet.
Je li Puljska buvlja tržnica prikladna za obitelji?
Apsolutno! To je odlično mjesto za obitelji za istraživanje, kupovinu i uživanje u živahnom ambijentu zajedno.
Postoje li štandovi s hranom ili jela na tržnici?
Iako je glavni fokus na kupovini, možda ćete naići na neke lokalne prodavače koji prodaju grickalice ili osvježavajuće napitke. Međutim, Pula ima brojne restorane u blizini za obilan obrok nakon kupovine.
Mogu li pronaći moderne predmete ili su to samo antikviteti?
Puljska buvlja tržnica se može pohvaliti mješavinom oboje! Od modernih uređaja do bezvremenskih antikviteta, to je spoj starog i novog.

Planirajte svoj izlet, otkrijte neka blaga i ponesite komadić povijesti Pule kući sa sobom. Sretna kupovina!