Letovi za Pulu: Vaš pristup istarskom šarmu

Istražite Pulu

Jeste li ikada sanjali o posjeti gradu koji savršeno spaja drevnu povijest sa zapanjujućom prirodnom ljepotom? Ne tražite dalje Poznata po dobro očuvanoj rimskoj arhitekturi i prekrasnoj jadranskoj obali, Pula nudi bogato kulturno iskustvo i razne aktivnosti na otvorenom. Doći do Pule nikad nije bilo lakše zahvaljujući sve većem broju zrakoplovnih prijevoznika koji nude letove do ove šarmantne destinacije.

Pula je dobro povezana s ostatkom svijeta putem međunarodne zračne luke Pula Airport (PUY). Zračna luka poslužuje raznolik raspon letova brojnih zračnih prijevoznika, povezujući Pulu s raznim velikim europskim gradovima i šire. Izravni letovi dostupni su iz odredišta diljem Europe, uključujući glavna središta kao što su London, Frankfurt, München, Amsterdam, Zürich i mnoga druga.

Letovi za Pulu

Flying fromDani u tjednuAirlines
Beč, AustrijaUTO, PET, SUBRyanair
Bruxelles (CRL), BelgijaUTO, PET, SUB, NEDRyanair
Kopenhagen, DanskaSAS
Pariz (CDG), FrancuskaPONEasyjet
Zadar, HrvatskaPON, SR, ČET, PET, SUB, NEDCroatia Airlines
Zagreb, HrvatskaPON, SR, ČET, SUB, NEDCroatia Airlines
Osijek, HrvatskaPON, PETTrade Air
Split, HrvatskaPON, PETTrade Air
Napulj, ItalijaEasyjet
Rotterdam, NizozemskaČET, NEDTransavia
Amsterdam, NizozemskaEasyjet
Köln, NjemačkaEurowings
Düsseldorf, NjemačkaPON, UTO, ČET, PET, SUBEurowings
München, NjemačkaSR, SUB, NEDLufthansa
Frankfurt (FRA), NjemačkaPON, PET, SUB, NEDLufthansa
Hannover, NjemačkaSUBEurowings
Berlin (BER), NjemačkaEasyjet
Stuttgart, NjemačkaNEDEurowings
Weeze, NjemačkaPON, PET, SUBRyanair
Oslo, NorveškaNorveški, SAS
Poznanj, PoljskaRyanair
Katowice, PoljskaUTO, PET, SUB, NEDRyanair
Beograd, SrbijaAir Serbia
Stockholm (ARN), ŠvedskaNorveški, SAS
Basel, ŠvicarskaSUBEasyjet
St. Gallen, ŠvicarskaSUBBečka linija
Zurich, ŠvicarskaSUBEdelweiss
London (STN), Velika BritanijaUTO, ČET, SUBRyanair
Birmingham, Velika BritanijaSUBTUI
Manchester, Velika BritanijaSUBTUI
London (LGW), Ujedinjeno KraljevstvoSUBTUI, Easyjet
London (LHR), Velika BritanijaSUBBritish Airways
Bristol, Velika BritanijaSUBEasyjet
London (LTN), Ujedinjeno KraljevstvoČET, SUBEasyjet

Zračni prijevoznici koji lete za Pulu

TUIfly
TUI
Transavia
TraidAir
Swiss
SkyUp
SAS
RYANAIR
REDWINGS
Peoples
Norwegian
Lufthansa
Jettime

Obližnje međunarodne zračne luke

Međunarodna zračna luka Venecija Marco Polo (VCE)

Zašto smo odabrali Veneciju?

 • Udaljenost vožnje: Venecijanska zračna luka Marco Polo udaljena je otprilike 260 kilometara (oko 3 sata) vožnje od Pule. Zbog toga je relativno blizu u usporedbi s drugim velikim međunarodnim zračnim lukama.
  Slikovita vožnja: Vožnja od Venecije do Pule je slikovita, prolazi kroz prekrasne krajolike, uključujući Venecijansku lagunu i istarski poluotok.
 • Međunarodna povezanost: Venecijanska zračna luka Marco Polo glavno je međunarodno središte s opsežnim letovima iz brojnih svjetskih odredišta, uključujući izravne letove iz velikih gradova u Europi, Sjevernoj Americi i Aziji. To putnicima iz različitih dijelova svijeta olakšava dolazak do Pule.
 • Trajektne opcije: Postoje sezonske trajektne linije između Venecije i Pule, obično od kasnog proljeća do rane jeseni. Operatori poput Venezia Lines i Adriatic Lines nude vožnje trajektom koje traju oko 3 do 4 sata. Ovo pruža jedinstvenu i slikovitu alternativu vožnji.

Kako doći od zračne luke Venecija do Pule

Najam automobila:

 • Usluge iznajmljivanja automobila dostupne su u zračnoj luci Marco Polo u Veneciji. Velike tvrtke kao što su Avis, Hertz, Europcar i Sixt nude širok izbor vozila.
 • Putnici trebaju imati na umu da će, ako se odluče voziti kroz Sloveniju, morati kupiti vinjetu (vinjetu) za vožnju autocestom. Vinjeta košta oko 15 € za tjednu, 30 € za mjesečnu i 110 € za godišnju. Mogu se kupiti na benzinskim postajama u blizini granice i putem interneta. Kako biste izbjegli vinjetu, namjestite navigaciju da koristi državne ceste.
Zračna luka

Zračna luka Trst Friuli Venezia Giulia (TRS)

Zašto smo odabrali Trst?

 • Blizina: Zračna luka Trst relativno je blizu Pule, udaljena je otprilike 120 kilometara (75 milja). Vožnja od Trsta do Pule traje oko 1,5 do 2 sata, što ga čini prikladnom opcijom za putnike​
 • Dostupnost letova: Zračna luka Trst nudi razne mogućnosti letova iz različitih europskih gradova, pružajući veću fleksibilnost u planovima putovanja u usporedbi s manjom zračnom lukom u Puli koja bi mogla imati ograničene mogućnosti izravnih letova

Kako doći od zračne luke Trst do Pule

Najam automobila:

 • Usluge iznajmljivanja automobila dostupne su u Zračnoj luci Trst s tvrtkama kao što su Avis, Europcar, Hertz i Sixt.
 • Vožnja: Vožnja od zračne luke Trst do Pule je oko 125 kilometara i traje otprilike 1 sat i 45 minuta.
 • Putnici trebaju imati na umu da će, ako se odluče voziti kroz Sloveniju, morati kupiti vinjetu za vožnju autocestom. Vinjeta košta oko 15 € za tjedan, 30 € za mjesec i 110 € za godinu. Mogu se kupiti na benzinskim postajama u blizini granice i putem interneta. Kako biste izbjegli vinjetu, namjestite navigaciju da koristi državne ceste.

Ryanair

O Ryanairu
Ryanair, jedan od najvećih europskih niskotarifnih zrakoplovnih prijevoznika, nudi nekoliko letova za Pulu, slikoviti grad na istarskom poluotoku u Hrvatskoj poznat po prekrasnoj jadranskoj obali i dobro očuvanoj rimskoj arhitekturi. Putnici mogu letjeti u Pulu s različitih lokacija diljem Europe.

Letovi za Pulu iz:

 • Ryanair nudi nekoliko izravnih letova za Pulu (PUY) iz raznih Europskih odredišta. Evo glavnih ruta:
  1. London Stansted (STN) do Pule (PUY): ova linija prometuje nekoliko puta tjedno, a letovi su obično dostupni utorkom i drugim danima, ovisno o sezoni.
  2. Charleroi (CRL) do Pule (PUY): Još jedna popularna ruta, s više letova na rasporedu tjedno.
  3. Zračna luka Bruxelles South Charleroi (CRL) do Pule (PUY): Ova ruta također ima česte letove.
  4. Frankfurt Hahn (HHN) za Pulu (PUY): letovi su dostupni redovito tijekom cijelog tjedna.
  5. Düsseldorf Weeze (NRN) do Pule (PUY): Ova ruta služi više puta tjedno.
  6. Beč (VIE) do Pule (PUY): Počevši od ožujka 2024. Ryanair će letjeti na ovoj novoj liniji tri puta tjedno.

  Ryanair je jedan od glavnih zračnih prijevoznika koji nudi česte letove za Pulu, što putnicima iz raznih europskih gradova olakšava put do ove prekrasne hrvatske destinacije

RYANAIR

Tradeair

O Trade Airu
Trade Air je hrvatski zračni prijevoznik sa sjedištem u Zagrebu, koji prvenstveno obavlja redovne i čarter letove unutar Hrvatske i nekoliko europskih odredišta. Zračni prijevoznik fokusiran je na regionalnu povezanost i nudi pouzdanu uslugu za putničke i teretne letove.

Letovi za Pulu iz:

 • Osijek (OSI), Hrvatska
  • Dostupno: tijekom cijele godine
  • Trade Air ima izravne letove iz Osijeka za Pulu dva puta tjedno, nudeći praktičnu vezu između istočne Hrvatske i istarskog poluotoka.
  • Trajanje leta: Približno 1 sat i 19 minuta.
 • Split (SPU), Hrvatska
  • Dostupno: tijekom cijele godine
  • Direktni letovi iz Splita za Pulu također su dostupni dva puta tjedno. Ova je ruta idealna za putnike koji žele istražiti različite regije Hrvatske.
  • Trajanje leta: Približno 1 sat.

TraidAir

SAS

O SAS-u
SAS, ili Scandinavian Airlines, glavni je prijevoznik Danske, Norveške i Švedske i jedan je od najvećih zračnih prijevoznika u Skandinaviji. Zračni prijevoznik upravlja opsežnom mrežom domaćih i međunarodnih letova diljem Europe, Sjeverne Amerike i Azije. SAS je član Star Alliancea koji svojim putnicima nudi opsežnu povezanost i visok standard usluge.

Letovi za Pulu iz:

 • SAS nudi izravne letove za Pulu, Hrvatska (PUY) iz nekoliko skandinavskih gradova. Konkretno, možete letjeti izravno u Pulu iz:
  1. Kopenhagen (CPH): Dostupni su redovni letovi, posebno tijekom ljetne sezone.
  2. Oslo (OSL): Izravni letovi rade sezonski.
  3. Stockholm (ARN): dostupni su sezonski izravni letovi, obično u mjesecima najvećeg prometa.

  Ovi letovi pružaju praktične opcije za putnike iz Skandinavije da dođu do Pule, grada poznatog po rimskim ruševinama i prekrasnoj obali.

SAS

Transavia

O Transaviji
Transavia je nizozemski niskotarifni zračni prijevoznik i podružnica u stopostotnom vlasništvu grupe Air France–KLM. Obavlja redovite i charter letove prema raznim odredištima u Europi i na Mediteranu. Poznata po svojim pristupačnim cijenama i pouzdanoj usluzi, Transavia je popularan izbor za putnike koji paze na proračun.

Letovi za Pulu iz:

 • Transavia nudi izravne letove za Pulu (PUY) prvenstveno iz:

   

  • Amsterdam (AMS), Nizozemska
   • Dostupno: sezonski (od travnja do listopada)
   • Transavia nudi izravne letove iz Amsterdama za Pulu tijekom vrhunca turističke sezone. To ga čini prikladnom opcijom za nizozemske putnike koji žele istražiti prekrasnu Hrvatsku obalu.
  • Rotterdam (RTM), Nizozemska
   • Dostupno: sezonski (od travnja do listopada)
   • Dostupni su i izravni letovi iz Rotterdama za Pulu, što omogućuje još jednu laku pristupnu točku iz Nizozemske u Hrvatsku.
Transavia

Eurowings

O Eurowingsu
Eurowings je Nemački niskotarifni zračni prijevoznik i podružnica Lufthansa grupe. Poznat po ponudi jeftinih letova s pouzdanom uslugom, Eurowings upravlja širokom mrežom diljem Europe, što ga čini popularnim izborom za putnike koji traže pristupačne i praktične mogućnosti putovanja.

Letovi za Pulu iz:

 • Stuttgart (STR), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Eurowings ima izravne letove od Stuttgarta do Pule tijekom ljetnih mjeseci, pružajući pogodnu vezu za putnike iz južne Njemačke.
 • Köln (CGN), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Dostupni su izravni letovi iz Kölna za Pulu, nudeći jednostavnu opciju putovanja za one koji dolaze iz područja Porajnja.
 • Düsseldorf (DUS), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Eurowings također nudi izravne letove iz Düsseldorfa za Pulu, što putnicima iz regije Sjeverna Rajna-Vestfalija olakšava dolazak do Hrvatske obale.
 • Hamburg (HAM), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Dostupni su izravni letovi iz Hamburga za Pulu, koji putnicima iz sjeverne Njemačke pružaju jednostavnu rutu do ove prekrasne Hrvatske destinacije.
RYANAIR

Lufthansa

O Lufthansi
Lufthansa je najveći Njemački zračni prijevoznik i, u kombinaciji sa svojim podružnicama, drugi najveći zračni prijevoznik u Europi po broju prevezenih putnika. Zračni prijevoznik poznat je po svojoj visokokvalitetnoj usluzi i širokoj mreži koja povezuje velike gradove diljem svijeta.

Letovi za Pulu iz:

 • Frankfurt (FRA), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Lufthansa nudi izravne letove iz Frankfurta za Pulu. Ovi letovi obično voze četiri puta tjedno tijekom vrhunca turističke sezone, što putnicima iz Frankfurta i okolnih područja čini prikladnim posjet Puli.
 • München (MUC), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Dostupni su i direktni letovi iz Münchena za Pulu. Lufthansa nudi nekoliko letova tjedno tijekom ljetnih mjeseci, što omogućuje lak pristup putnicima iz Bavarske i drugih dijelova južne Njemačke.

Lufthansa

Norwegian

O Norwegian
Norwegian Air Shuttle, poznatiji kao Norwegian, niskotarifni je zračni prijevoznik i najveći norveški zračni prijevoznik. Obavlja opsežne letove diljem Europe, Sjeverne Afrike, Bliskog istoka i Sjeverne Amerike. Norveški je poznat po pristupačnim cijenama karata, modernom voznom parku i fleksibilnim opcijama kupovine karata, što ga čini popularnim izborom za putnike koji paze na proračun.

Letovi za Pulu iz:
, lbCopenhagen (CPH), Danska

   • Dostupno: Sezonski (od lipnja do rujna)
   • Norwegian ima izravne letove iz Kopenhagena za Pulu tijekom ljetnih mjeseci. Ovi letovi pružaju praktičnu i pristupačnu opciju za putnike iz Danske koji žele posjetiti Hrvatsku.
  • Oslo (OSL), Norveška
   • Dostupno: Sezonski (od lipnja do rujna)
   • Dostupni su izravni letovi iz Osla za Pulu, što norveškim putnicima olakšava put do prekrasnog istarskog poluotoka.
  • Stockholm (ARN), Švedska
   • Dostupno: Sezonski (od lipnja do rujna)
   • Norwegian nudi izravne letove od Stockholma do Pule, pružajući jednostavnu rutu putovanja za švedske turiste tijekom vrhunca turističke sezone.
Norwegian

Air Serbia

O Air Serbia
Air Serbia je vodeći i najveći avioprijevoznik Srbije. Sa sjedištem u Beogradu, zrakoplovni prijevoznik obavlja domaće i međunarodne letove do odredišta u Europi, na Mediteranu, u Sjevernoj Americi i na Bliskom istoku. Poznata po svojoj pouzdanoj usluzi i širokoj mreži, Air Serbia nudi ugodno iskustvo putovanja.

Letovi za Pulu iz:

 • Beograd (BEG), Srbija
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Air Serbia ima izravne letove iz Beograda za Pulu, obično dva puta tjedno tijekom vrhunca turističke sezone. Ova ruta je prikladna opcija za putnike iz Srbije koji žele istražiti istarski poluotok i uživati u prekrasnoj Hrvatskoj obali.


Lufthansa

Croatia Airlines

O Croatia Airlines
Croatia Airlines je nacionalni prijevoznik Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu. Zračni prijevoznik obavlja domaće i međunarodne letove do brojnih odredišta diljem Europe. Poznat po svojoj pouzdanoj usluzi i regionalnoj povezanosti, Croatia Airlines ima ključnu ulogu u povezivanju Hrvatskih gradova s ostatkom Europe i šire.

Letovi za Pulu iz:

 • Zagreb (ZAG), Hrvatska
  • Dostupno: Svakodnevno (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Croatia Airlines nudi svakodnevne direktne letove iz Zagreba za Pulu, što ga čini prikladnom opcijom za putnike koji žele istražiti istarski poluotok.
 • Zadar (ZAD), Hrvatska
  • Dostupno: Svakodnevno (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Izravni letovi iz Zadra za Pulu dostupni su svakodnevno, što omogućuje jednostavan pristup putnicima iz dalmatinske regije.
 • Dubrovnik (DBV), Hrvatska
  • Dostupno: Svakodnevno (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Svakodnevni izravni letovi iz Dubrovnika za Pulu povezuju južnu Hrvatsku s obalom Istre.
 • Split (SPU), Hrvatska
  • Dostupno: Svakodnevno (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Putnici mogu svakodnevno letjeti izravno iz Splita u Pulu, olakšavajući putovanje duž Hrvatske obale.
 • Frankfurt (FRA), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Croatia Airlines nudi sezonske direktne letove od Frankfurta do Pule, nudeći više letova tjedno tijekom vrhunca turističke sezone.
 • München (MUC), Njemačka
  • Dostupno: Sezonski (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Dostupni su sezonski izravni letovi iz Münchena za Pulu, što putnicima iz Bavarske olakšava dolazak u Hrvatsku.
 • Zurich (ZRH), Švicarska
  • Dostupno: Sezonski (31. ožujka – 26. listopada 2024.)
  • Croatia Airlines nudi i sezonske letove iz Züricha za Pulu, što je još jedna pogodna veza iz Švicarske u Hrvatsku.


Norwegian

Edelweiss

O Edelweiss
Edelweiss Air je Švicarski zračni prijevoznik za slobodno vrijeme u potpunom vlasništvu Swiss International Air Linesa i stoga dio Lufthansa grupe. Zračni prijevoznik ima sjedište u Zürichu i primarno obavlja letove do odredišta za odmor u Europi i svijetu. Edelweiss Air poznat je po svojoj udobnoj usluzi i sezonskim rutama, koje služe putnicima koji traže odredišta za odmor.

Letovi za Pulu iz:

 • Zurich (ZRH), Švicarska
  • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
  • Edelweiss Air nudi izravne letove iz Züricha za Pulu. Ovi letovi obavljaju se dvaput tjedno tijekom ljetne sezone, što je prikladna opcija za švicarske putnike koji žele uživati u jadranskoj obali.


  Lufthansa

  British Airways

  O Croatia Airlines
  British Airways (BA) je glavni zračni prijevoznik Ujedinjenog Kraljevstva i jedan od najvećih zračnih prijevoznika u Europi. Sa sjedištem u Londonu, BA upravlja širokom mrežom međunarodnih letova, povezujući UK s odredištima diljem svijeta. Poznat po svojoj visokokvalitetnoj usluzi, BA nudi niz klasa putovanja i pogodnosti kako bi se osiguralo udobno putovanje.

  Letovi za Pulu iz:

  • London Heathrow (LHR), Velika Britanija
   • Dostupno: Sezonski (od srpnja do rujna)
   • British Airways nudi izravne letove iz London Heathrowa za Pulu tijekom ljetnih mjeseci. Ovi letovi obično voze dva puta tjedno, pružajući praktičnu i učinkovitu opciju za putnike iz Ujedinjenog Kraljevstva koji žele posjetiti prekrasnu hrvatsku obalu.

  Norwegian

  TUI

  O TUI
  TUI Airways britanski je charter zrakoplovni prijevoznik koji nudi redovne i charter letove iz Ujedinjenog Kraljevstva do brojnih odredišta za odmor diljem svijeta. Poznat po opsežnim paket aranžmanima i pouzdanoj usluzi, TUI je popularan izbor za putnike koji žele kombinirati letove sa smještajem za odmor.

  Letovi za Pulu iz:

  • Manchester (MAN), Velika Britanija
   • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
   • TUI ima direktne letove iz Manchestera za Pulu dva puta tjedno tijekom ljetnih mjeseci. Letovi obično polaze utorkom i subotom, što putnicima iz Ujedinjenog Kraljevstva olakšava uživanje u ljetnom odmoru na Hrvatskoj obali.
   • Trajanje leta: Približno 2 sata i 30 minuta.
  • Birmingham (BHX), Velika Britanija
   • Dostupno: Sezonski (od svibnja do listopada)
   • Izravni letovi iz Birminghama za Pulu dostupni su dva puta tjedno. Ovi letovi polaze utorkom i subotom, pružajući fleksibilnost putnicima koji planiraju odmor u Hrvatskoj.
   • Trajanje leta: Približno 2 sata i 20 minuta.

   

  TUI

  Easyjet

  O EasyJet
  EasyJet je britanski niskotarifni zračni prijevoznik i drugi najveći u Europi po broju prevezenih putnika. Poznat po svojoj širokoj mreži i pristupačnim cijenama, EasyJet nudi brojne rute koje povezuju velike gradove diljem Europe. Zračni prijevoznik cijenjen je zbog svoje pouzdane usluge i moderne flote, što ga čini popularnim izborom i za odmor i za poslovne putnike.

  Letovi za Pulu iz:

  • London Gatwick (LGW), Ujedinjeno Kraljevstvo
   • Dostupno: sezonski (od travnja do listopada)
   • EasyJet ima izravne letove iz London Gatwicka za Pulu tijekom vrhunca turističke sezone. Ovi letovi putnicima iz Ujedinjenog Kraljevstva pružaju praktičnu opciju za istraživanje istarskog poluotoka.
   • Trajanje leta: Približno 2 sata i 20 minuta.
  • London Luton (LTN), Ujedinjeno Kraljevstvo
   • Dostupno: sezonski (od travnja do listopada)
   • Dostupni su izravni letovi iz London Lutona za Pulu, nudeći još jednu pristupačnu rutu za putnike iz područja Londona.
   • Trajanje leta: Približno 2 sata i 20 minuta.
  • Bristol (BRS), Velika Britanija
   • Dostupno: sezonski (od travnja do listopada)
   • EasyJet nudi izravne letove iz Bristola za Pulu, pružajući izvrsnu opciju putovanja za one koji žive u jugozapadnoj Engleskoj.
   • Trajanje leta: Približno 2 sata i 30 minuta.
  • Glasgow (GLA), Ujedinjeno Kraljevstvo
   • Dostupno: sezonski (od travnja do listopada)
   • Putnici iz Škotske mogu iskoristiti izravne letove iz Glasgowa za Pulu, što olakšava dolazak do prekrasne Hrvatske obale.
   • Trajanje leta: Približno 2 sata i 50 minuta.


  Norwegian