Što raditi u Puli kad pada kiša

Što raditi u Puli kada pada kiša: Uživajte u čarima kišnog dana

Neka vam kišni dan u Puli ne pokvari raspoloženje! Grad nudi mnoštvo zatvorenih aktivnosti koje su savršene za vlažne dane. Od istraživanja povijesnih muzeja i ugodnih kafića do uživanja u filmu ili šopinga, Pula ima puno toga za ponuditi. Ovaj vodič vas vodi kroz najbolje aktivnosti za kišne dane u Puli, osiguravajući da vaš posjet bude ugodan bez obzira na vrijeme.

Muzeji i galerije 🏛️

Istražite bogatu povijest i živopisnu umjetničku scenu Pule posjetom njezinim muzejima i galerijama. Arheološki muzej Istre i Muzej suvremene umjetnosti Istre su savršena mjesta za početak.

U Puli postoji nekoliko muzeja i galerija vrijednih posjeta, posebno za kišnih dana. Evo nekih značajnih:

 • Arheološki muzej Istre: Muzej ima bogatu kolekciju artefakata koji prikazuju bogatu povijest regije, od prapovijesti do kasnog srednjeg vijeka.
 • Muzej suvremene umjetnosti Istre: Za ljubitelje umjetnosti, ovaj muzej nudi pogled na modernu i suvremenu umjetnost, s djelima lokalnih i međunarodnih umjetnika.
 • Povijesni i pomorski muzej Istre: Smješten u pulskoj tvrđavi, muzej predstavlja izložbe povezane s pomorskom poviješću i općim povijesnim razvojem Istre.
 • Zerostrasse Tuneli: Pružaju jedinstven uvid u povijest grada, posebno njegovu ulogu tijekom Prvog svjetskog rata. Izgrađeni kao skloništa od bombi, ovi opsežni tuneli, koji se protežu na nekoliko kilometara, bili su integralni za zaštitu stanovnika grada.

Svaki od ovih muzeja nudi jedinstvenu perspektivu na povijest, kulturu i umjetnost Pule, čineći ih idealnim odredištima za kulturno obogaćujuće iskustvo.

Izložba Muzeja suvremene umjetnosti Istre

Kafići i kavane

Iskusite ugodnu atmosferu pulskih kafića. Uživajte u vrućem napitku dok promatrate kišu i upijate opuštenu vibru grada.

Evo dva preporučena kafića u Puli za ugodno iskustvo, posebno za kišnih dana:

 • Galerija Cvajner: Smještena u bivšoj banci na povijesnom Forumu u Puli, Cvajner, poznat i kao Kunstkafe, nudi izvrsnu kavu i alkoholna pića. Poznat je po svom ekscentričnom interijeru s vintage namještajem. Kafić također ima natkrivenu terasu s prekrasnim pogledom na Hram Augusta i renesansnu Gradsku vijećnicu.
 • Kavana Diana: Ovaj kafić je odlično mjesto za kavu, poznat po pristupačnim cijenama i izvanrednom pogledu na grad. Osoblje je prijateljsko i susretljivo, čineći ga savršenim mjestom za poslijepodnevni zalogaj ili uživanje u noći u Puli.

Ovi kafići ne nude samo izvrsnu kavu i osvježenja, već pružaju i ugodnu atmosferu za uživanje u šarmu grada, čak i za kišnog dana.

Trgovački centri 🛍️

Predajte se kupovini u pulskim trgovačkim centrima poput Max Cityja i Mall of Pule, gdje možete pronaći mješavinu lokalnih i međunarodnih brandova.

U Puli postoji nekoliko trgovačkih centara gdje možete uživati u raznolikim trgovinama, zabavi i mogućnostima za obrok. Evo nekih značajnih:

 • Max City: Najveći trgovački centar u Istri, nudi širok raspon trgovina, uključujući međunarodne brandove, lokalne butike i razne opcije za obrok.
 • Mall of Pula: Popularan izbor za lokalno stanovništvo i turiste, ovaj centar sadrži razne trgovine, restorane i kafiće, kao i mogućnosti za zabavu.

Ovi trgovački centri pružaju izvrsnu unutarnju alternativu za provođenje vremena u Puli, posebno za kišnih dana.

Trgovački centar Max City Pula

Kino iskustvo 🎥

Za opušteno i zabavno poslijepodne pogledajte najnovije filmove u jednom od pulskih kina. Savršen način za provesti kišno poslijepodne.

Za kino iskustvo u Puli možete posjetiti ove dvorane:

 • CineStar Pula: Smješten u trgovačkom centru Max City, CineStar Pula nudi moderno iskustvo gledanja filmova s izborom najnovijih filmova raznih žanrova.
 • Kino Valli Pula: Ovo kino je poznato po udobnim sjedalima i kvalitetnom zvučnom sustavu, pružajući ugodno filmsko iskustvo. Često prikazuje mješavinu mainstream i nezavisnih filmova.

Ova kina nude sjajan način za provođenje kišnog dana ili večeri u Puli, uživajući u najnovijim filmovima u ugodnom i komfornom okruženju.

CineStar Pula 

Uživanje u lokalnoj kuhinji 🍲

Ne propustite priliku za probati pulsku lokalnu istarsku kuhinju. Provedite opušteni ručak ili večeru u jednom od renomiranih restorana grada.

Pula nudi prekrasan niz lokalnih jela u svojim raznim restoranima i ugostiteljskim objektima. Evo nekih značajnih mjesta za autentičan okus lokalnih istarskih i hrvatskih jela:

 • Konoba Batelina: Poznata po specijalitetima od morskih plodova, ova obiteljska konoba pruža pravi okus lokalnih okusa s naglaskom na svježe, lokalno nabavljene sastojke.
 • Jupiter: Nudeći mješavinu tradicionalne istarske kuhinje s modernim preokretom, Jupiter je poznat po ugodnoj atmosferi i izvrsnim jelima.
 • Farabuto: Popularan izbor među lokalnim stanovništvom, Farabuto nudi razna jela hrvatske i mediteranske kuhinje, poznata po inovativnom pristupu tradicionalnim receptima.

Ovi restorani su idealni za iskustvo bogate kulinarske baštine Pule, s naglaskom na svježe morske plodove, lokalne tartufe, maslinovo ulje i razne druge regionalne delicije.

Konoba Boccaporta

Ostale zatvorene aktivnosti 🧩

Za one koji traže mirniji dan, posjetite pulskim kulturnim centrima i knjižnicama. Alternativno, razmazite se u lokalnom wellness centru ili spa.

Osim muzeja, galerija i kina, Pula nudi razne druge zatvorene aktivnosti koje možete uživati, posebno za kišnih dana:

 • Pulske knjižnice i kulturni centri: Gradske knjižnice i kulturni centri često organiziraju događanja, izložbe i radionice, što ih čini savršenima za one zainteresirane za umjetnost, kulturu i učenje.
 • Wellness i Spa centri: Za opuštanje i razmazivanje možete posjetiti jedan od pulskih wellness i spa centara koji nude niz tretmana i terapija.

Ove aktivnosti pružaju raznolik raspon iskustava, prikladnih za sve dobi i interese, osiguravajući da uvijek ima nešto zanimljivo za raditi u Puli, bez obzira na vrijeme.